Man släpptes ur häktet – Hittades mördad en månad senare

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 18 aug 2017 2017-08-18
E-post 0

STOCKHOLM En 21-årig man hittades ihjälskjuten i ett garage i södra Stockholm. Mannen hade suttit häktad bara en och en halv månad tidigare, misstänkt för involvering i grov organiserad brottslighet.

En 21-årig man hittades skjuten till döds i ett garage i södra Stockholm den 15 augusti. Mannen hade bara en och en halv månad tidigare, den 28 juni, släppts fri från häktet, det uppger Expressen.

Tidigare under 2017 var mannen tillsammans med flera medlemmar av nätverken Österberga och Lejonen misstänkta i en omfattande kidnappningshärva. I en månad satt den 21-åriga mannen häktad innan utredningen lades ner och han släpptes på fri fot.

I slutet av maj gjorde polisen en insats mot den grova organiserade brottsligheten. Tungt beväpnad polis slog till mot ett antal adresser i Stockholm. Totalt häktades 11 personer.

Den 21-åriga mannen blev häktad tillsammans med sin äldre bror, båda misstänks utgöra centrala roller i Östberganätverket, som under flera års tid utkämpat en konflikt med rivaliserande gäng från Bredäng i Stockholms södra förorter.

Utredningen lades snabbt ner på grund av brist på teknisk bevisföring och vittnen.

– Bevisläget var så pass att man ansåg att åtal inte kunde väckas, men det har varit fråga om så kallad gängrelaterad brottslighet. Att utredningen lades ner var en kombination av att både vittnesbevisningen och den tekniska bevisningen inte räckte till, med särskild tonvikt på den tekniska bevisningen skulle jag säga, säger Erik Wendeby, åklagare i fallet, till Expressen.

Den 15 augusti hittades den 21-åriga mannen mördad i ett garage. Enligt uppgifter stod skytten och väntade på den 21-åriga mannen när han var på väg in i garaget med en annan man och ett barn. Gärningsmannen ska ha beordrat sina offer att gå ned på knä.

Den ena mannen och barnet kunde fly från garaget men den 21-åriga mannen blev ihjälskjuten. Polisen har ännu inte gripit någon för dådet.

– Det är inget att hymla med att vi har haft och har ett antal konflikter i den här regionen. Vi får se vad vi kommer fram till, säger Lars Byström, polisens presstalesperson i Stockholm, till Expressen.

SE ÄVEN: Ung man ihjälskjuten i garage i södra Stockholm

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag