Mannen som livesände gruppvåldtäkten släpptes fri – Knivhögg sin familj

Bilder ur videon som livesändes på Facebook.
  • Torsdag 22 jun 2017 2017-06-22
E-post 5769

UPPSALA Den man som livesände när hans två vänner gruppvåldtog en utslagen kvinna i Uppsala har sedan han släppts på fri fot nu knivhuggit två familjemedlemmar. – Det är allvarligt att man inte tar rättelse efter att man har dömts för ett annat brott. Det visar på en normlöshet, att man inte bryr sig om att det finns regler, säger den före detta överåklagaren Sven-Erik Alhem. 

Den 24-åriga man som via Facebook livesände när hans två afghanska vänner gruppvåldtog en utslagen kvinna i Uppsala har nu friats för det straff han fick, sex månaders fängelse. Eftersom mannen suttit häktad hade han redan avtjänat sitt straff varpå han snabbt kunde återinträda i svenska samhället. Detta rapporter Nyheter24.

LÄS ÄVEN: Åklagaren ändrar sig: De som livesände våldtäkten i Uppsala bör inte utvisas

I fredags, 16 juni, attackerade han två av sina familjemedlemmar med kniv. Han ska ha lyckats tillfoga en person skada med kniven, men ingen blev allvarligt skadad.

Kammaråklagare och förundersökningsledare Karin Koci har begärt att åtal ska väckas 28 juni. Innan dess hoppas hon att utredningen kring mannens knivhuggning ska hunnit bli klar.

Enligt före detta överåklagare Sven-Erik Alhem visar mannens beteende på en normlöshet.

– Det är allvarligt att man inte tar rättelse efter att man har dömts för ett annat brott. Det visar på en normlöshet, att man inte bryr sig om att det finns regler. Det ska man verkligen se allvarligt på, det är alltid någon som får lida, säger han till Nyheter24.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat att den 24-åriga mannen, enligt sin tidigare försvarare Andreas Welin, ska vara begåvningshandikappad. Bland annat ska han, enligt sin försvarare, upplevt den gruppvåldtäkt han livesände som ett hastigt förlopp varpå det varit svårt för honom att förstå innebörden i vad som hände.

Enligt Fria Tider ska det i domen mot mannen framgå att han kommenterat våldtäkten och skrattat åt det hela.

– Så här ska en svensk hora knullas, ska 24-åringen bland annat ha skanderat och hånskrattat under sändningen, enligt domen, det uppger Fria Tider. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag