Märta Stenevi rasar när S tar åt sig äran för nya migrationspolitiken

Bild: Sveriges riksdag/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Fredag 23 jun 2023 2023-06-23
E-post

Märta Stenevi rasar mot Socialdemokraterna som hon anklagar för att ”upprepa SD:s narrativ”. Detta efter att ledande Socialdemokrater försöker ta åt sig äran för den nya politiken inom migration, integration och kriminalitet som den blågula regeringen driver.

I en debattartikel i Expressen på torsdagen tar ledande Socialdemokrater åt sig äran för den nya politiken inom migration, integration och kriminalitet som regeringen driver.

”Åren 2014–2022 innebar stora politiska omprövningar. Inom loppet av åtta år lade vi socialdemokrater om både den svenska migrations- och kriminalpolitiken” skriver arbetsmarknadspolitiska talespersonen Teresa Carvalho, socialpolitiska talespersonen Fredrik Lundh Sammeli, SSU:s ordförande Lisa Nåbo och kriminalpolitiska talespersonen Ardalan Shekarabi.

”Vi avslutade därmed tvärt en decennielång utveckling mot en ohållbar migrationspolitik samtidigt som vi på kort tid höjde straffen för över 80 brott. Det var utmanande att hastigt lämna den liberala linje som alliansregeringen drivit åren 2006–2014 och som vi också hade stöttat. Det var i sanning ett paradigmskifte” fortsätter kvartetten, som sedan skriver att denna politik behöver fullföljas under kommande årtionde.

”Om detta råder i dag bred enighet. Den socialdemokratiska omläggningen och inriktningen var rätt. 00-talets politik kommer inte att komma tillbaka.” lovar kvartetten.

Socialdemokraterna får som väntat kritik från sina politiska motståndare till höger.

Men den här gången kommer kritik även från rödgrönt håll. ”S skyller kriminaliteten på invandrare. Inte på urholkad välfärd, marknadsskola eller skattesänkningar för rika, utan på invandrarna. Inget politiskt ansvar – skyll på de som har minst” skriver Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi som menar att ”S upprepar SDs narrativ.”

Den muslimska aktivisten Rashid Musa menar att ”Socialdemokraterna kopierar delar av tidöavtalet”.

Författaren och poddaren Sebastian Mattsson anser att ”S är ett fullständigt meningslöst parti”.

Läs även: Här är Socialdemokraternas glömda vallöfte om halverade elpriser

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag