Maskerat gäng misshandlade 15-årig flicka

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 5 Nov 2019 2019-11-05
E-post 709

VELLINGE En 15-årig flicka attackerades av fem maskerade personer i centrala Vellinge. Flera tonåringar har tidigare attackerats i kommunen.

Det var klockan 22.45 måndag den 28 oktober som flickan attackerades av fem personer maskerade med rånarluvor vid en viadukt i centrala Vellinge.

Gänget bad henne framföra en hälsning till en annan person, sedan fick hon ett slag i ansiktet, rapporterar Sydsvenskan. Gärningsmännen var helt okända för flickan enligt anmälan.

Läs även: Flicka i 10-årsåldern misshandlad och rånad av maskerad vuxen man

Under slutet av oktober har flera tonåringar attackerats i Vellingetrakten av maskerade personer, men tidigare fall har handlat om rån och riktats mot tonåriga pojkar.

Den 18 oktober rånades en 16-årig pojke av tre personer maskerade med skidmasker. En av gärningsmännen tog ett stryptag på pojken och tvingade honom att lämna ifrån sig sin jacka och ett skärp.

Den 22 oktober knivrånades en 17-årig pojke på sin moped av två maskerade gärningsmän, och den 23 oktober rånades en 15-årig pojke av tre delvis maskerade gärningsmän på en dyr märkesjacka.

Enligt kommunpolis Jörgen Sjåstad finns det misstänkta i ett av de tidigare fallen, som fortfarande utreds, samtidigt som polisen jobbar för att öka säkerheten för unga personer i Vellinge.

– Både polis, trygghetsvärdar och fältare arbetar aktivt med det här. Vi går igenom händelserna på möten varje vecka, och försöker öka närvaron på platserna. Men problemen rör inte bara en ort, det har varit stökigt på olika håll i kommunen, säger Jörgen Sjåstad till Sydsvenskan.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag