Mätning: Starkt stöd bland C-väljare för att regera med S

Annie Lööf (C). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 18 mar 2021 2021-03-18
E-post 889

SVERIGE Annie Lööf (C) har ett stort stöd bland sina egna väljare för att ingå i en regering med Stefan Löfven (S). Det visar en mätning beställd av TV4 Nyheterna.

Kantar Sifo har låtit folk välja vilket av två potentiella regeringsalternativ de helst vill ha. Det ena består av S, MP och C med stöd av V, och det andra M, KD och L med stöd av SD.

Av dessa två alternativ föredrog 42 procent det förstnämnda och 37 procent det sistnämnda. Men 21 procent ville inte ge sitt stöd till något av dem.

– Det beror ju på att många väljare är tveksamma över de här konstellationerna därför att man inte tycker om något av ytterkantspartierna, utan man skulle hellre se andra typer av regeringskonstellationer, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Kantar Sifo, till TV4.

Liberalernas väljare var mest tveksamma till alternativen och 43 procent avstod från att ta ställning. Bland Centerpartiets väljare fanns dock ett starkt stöd, 73 procent, för det rödgröna blocket.

– Annie Lööf har ju väldigt starkt stöd för att ingå i en socialdemokratisk regering, konstaterar TV4:s Ulf Kristofferson.

Läs även: Lööf öppnar för att sitta i regering med Löfven

Läs även: Reaktionerna efter Löfvens SVT-intervju: ”Ovärdig statsminister och ovärdig statstelevision”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag