Medlem i KP Borås: Pensionärerna har inte börjat träna med Kalasjnikov än

Robert Wettersten, foto: Proletären.
  • Tisdag 27 feb 2018 2018-02-27
E-post 176

BORÅS Kommunistiska partiet stoppas från att hyra lokaler i Borås med förevändningen att de är våldsbejakande extremister.
– Alltså, den vanligaste sysselsättningen i partiavdelningen är ju faktiskt pensionärer, säger Robert Wettersten (K) till Nyheter Idag.

LÄS ÄVEN: Vänsterpartiet i Borås stoppar Kommunistiska Partiet från att hyra lokaler

Det är på inrådan av en lokal variant av det kritiserade projektet Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, som det lilla partiet stoppas från att hyra lokaler.

Kommunens egna version har de valt att kalla, CKS. Det står för Centrum för kunskap och säkerhet. Nyheter Idag har nått Robert Wettersten, medlem i KP i Borås och journalist på Proletären, för en kommentar gällande anklagelserna om att Kommunistiska partiet skulle vara våldsbejakande extremister, något CKS i Borås slagit fast efter att ha skummat igenom partiprogrammet.

Den ansvariga nämnden leds av vänsterpartisten Ida Legnemark.

– Jag tycker det är dåligt att minnet är så jävla kort hos ett parti som själva haft transportförbud på sina tidningar och till och med satts i interneringsläger under andra världskriget för att de var opålitliga, säger Robert Wettersten (K) till Nyheter Idag.

Fast de är ju ett helt annat parti idag, är det så konstigt att de beter sig som de gör?

– Nej, på ett sätt är det ju inte det, samtidigt firade de sitt hundraårsjubileum förra året. Så, jag menar, de måste ju ändå ha öppnat en bok och läst lite om sin historia.

På CKS jobbar bland annat Peder Englund, tidigare verksam inom Säpo.

– De tycks inte se några problem med att stänga ute ett parti för att en gammal säpogubbe i CKS har suttit och lusläst vårt partiprogram och hittat grejer han inte gillar.

Har någon i partiet begått något våldsbrott?

– Nej, ingen aning alltså, säger Robert och verkar märkbart förvånad över frågan.

– Alltså, den vanligaste sysselsättningen i partiavdelningen är ju faktiskt pensionärer.

Håller pensionärerna på och tränar med Kalasjnikovs?

– Nej, det har vi inte börjat med ännu, säger Robert och skrattar.

– Men alltså, jag har inte studerat om någon är dömd för något, men det har jag väldigt svårt att tro, framförallt inte dömd för något politiskt.

Att Kommunistiska Partiet skulle vara våldsbejakande extremister är rent skrattretande enligt Wettersten.

– Ja, det sitter partier som röstat för både svenskt deltagande i Afghanistan och Libyen och pratar om att vi skulle vilja ta till våld för att få igenom vår politik. Det är skrattretande.

Det är inget som är aktuellt då?

Robert suckar.

– Nej, läser man partiprogrammet och tar de citaten och läser de i sitt sammanhang så bör ju de flesta förstå vad det handlar om. Annars får de väl höra av sig och fråga vad vi menar.

Robert berättar att kommunistiska partiet i Borås hjälp undersköterskor i kommunen att anordna demonstrationer mot de försämrade arbetsvillkoren. Undersköterskorna riktade bland annat kritik mot vänsterpartisten Ida Legnemark, som också sitter som ordförande i äldre- och omsorgsnämnden. Samma vänsterpartist som vill stoppa Kommunistiska Partiet från att hyra lokaler med förevändningen att de är våldsbejakande.

PLUS: Vänsterpartiet och Kommunistiska Partiet anordnar ”Röd kväll” med Sven Wollter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag