Medlemsras för Miljöpartiet: Kan inte ställa upp i flera kommuner

Maskrosen är miljöpartiets symbol. Foto: Flickr.
  • Måndag 23 apr 2018 2018-04-23
E-post 1521

DALARNA De fallande medlemssiffrorna för Miljöpartiet innebär stora konsekvenser för partiet inför valet i september. I Dalarna saknar MP så pass många medlemmar att de inte kan ställa upp i valet i flera kommuner.

Miljöpartiet har stora problem inför valet i september. I Dalarnas län har MP förlorat så många medlemmar att de har problem med att sätta ihop listor med valbara personer i flera av kommunerna. Problemet är så gör att de inte kan ställa upp i flera kommuner, uppger P4 Dalarna.

Malugn-Sälen, Vansbro, Leksand , Rättvik är de kommuner där Miljöpartiet inte kommer kunna ställa upp inför valet i september.

– Jag tycker att det är väldigt synd och allvarligt, säger Maria Alfredson, ordförande för Miljöpartiet i Dalarna, till P4 Dalarna.

Alfredson är väldigt orolig att det kan bli en snöbollseffekt. Om inte partiet syns på lokal nivå existerar det en rejäl risk att väljarna väljer att inte rösta på Miljöpartiet till landstinget eller till riksdagen.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om medlemskrisen inom Miljöpartiet. Under 2017 tappade partiet över 3000 medlemmar och var under mars 2018 nere på 10 719 medlemmar totalt.

LÄS ÄVEN: Miljöpartiets kris: Har tappat hälften av medlemmarna

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag