Metro vilseleder om Nyheter Idag med ”Viralgranskaren”

Hugo Ewald. Foto: Nyheter Idag/Skärmdump
Hugo Ewald. Foto: Nyheter Idag/Skärmdump
  • Torsdag 17 aug 2017 2017-08-17
E-post 519

KLARGÖRANDE Tidningen Metro publicerade under veckan en så kallad ”viralgranskning” där Nyheter Idag nämns och länkas till. Artikeln vilseleder en del läsare att tro att Nyheter Idag publicerat en bild från en porrfilm.

Den pornografiska bild det handlar om visar en äldre vit kvinna som kysser en yngre mer mörkhyad man. Enligt Hugo Ewald från ”Viralgranskaren” sprids bilden i sociala medier och påstås föreställa en svensk kvinna i en intim situation med ett flyktingbarn. I själva verket är bilden en skärmdump från en porrfilm från sajten ”Lusty grandmas”.

Metros artikel är utformad på sådant sätt att många läsare vilseleds att tro att Nyheter Idag spridit den aktuella bilden. Det stämmer inte.

Metro kopplar även samman publicerandet av bilden med ett antal kommentarer som skrivits på internet, men som inte har med Nyheter Idag att göra.

Metro har inte gett Nyheter Idag möjlighet att bemöta de påståenden som görs.

Det är tyvärr inte första gången ”Viralgranskaren” sprider påståenden i syfte att svartmåla sina konkurrenter.

SE ÄVEN: Metros viralgranskare publicerade falsk artikel

Litar du på Metros viralgranskare?
4653 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag