Migrantdemonstration samlade över 80 personer trots förbudet

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 31 mar 2020 2020-03-31
E-post

GÖTEBORG På måndagen hölls en demonstration för palestinier utanför Migrationsverkets lokaler i Gårda i Göteborg. Över 80 personer samlades trots förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare, rapporterar SVT.

Demonstrationen började på Gustav Adolfs torg och allt fler anslöt sig på vägen till Migrationsverkets lokaler i stadsdelen Gårda. Antalet deltagare hade växt till ungefär 85 när gruppen var framme, trots att man inte får vara fler än 50.

– De kanske inte ens har hört talas om det. Vi ger dem nu information och sen får de skingra sig, annars kan de lagföras, sade polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Antalet deltagare ska sedan ha minskat och demonstranterna delat upp sig i mindre grupper för att på så sätt kunna fortsätta.

– Man försöker lösa det här så diplomatiskt som möjligt. Vi vill undvika att ta tag i folk och dra bort dem, så i första hand informerar vi om vad som gäller och så får de ta ställning till den, sade Christer Fuxborg.

Enligt SVT var demonstrationen en så kallad sittstrejk för statslösa palestinier som varken kan få uppehållstillstånd eller utvisas från Sverige.

Läs även: Färre asylansökningar förra veckan

Läs även: Åkesson om miljonbiståndet: ”Huvudlös prioritering”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag