Migrationsministern: Bara SD har trovärdighet i migrationsfrågan

Bild: Nyheter Idag/Regeringen.se
  • Tisdag 6 feb 2024 2024-02-06
E-post 0

Sverigedemokraterna är det enda svenska riksdagspartiet som har trovärdighet i migrationsfrågan. Det säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M)  på en träff med riksdagens journalister enligt Aftonbladet.

– Det är bara ett parti som har trovärdighet i migrationsfrågan utifrån det perspektivet att man har stått fast länge i sin position, säger ministern, som pekar på att M började lägga om sin migrationspolitik först på våren 2015, bland annat genom att föreslå tillfälliga uppehållstillstånd i stället för permanenta.

– Jag kände i valrörelsen 2014, när jag mötte väljare i Skåne, att vårt parti inte alls stod där våra väljare stod.

Migrationsministern hoppas att väljarna på sikt ska få förtroende för M:s migrationspolitik, men att SD:s ledning på området fortfarande är stor.

– Min analys är att de låg i takt med folket. Folket skrek efter förändringar i migrationspolitiken men övriga partier vägrade att ta i den frågan. När SD vann mer mark så blev det ännu mindre bekvämt för partiet att ta i frågan, det är extremt olyckligt.

Läs även: Fler vill se Åkesson som statsminister än Kristersson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag