Miljöpartiets toppkandidat utesluts – tror på utomjordingar och ”geni-styre”

Raël-medlemmar under en toppless-demonstration i Venice Beach, USA. Bild: Eduardo Sciammarella
  • Lördag 1 sep 2018 2018-09-01
E-post 736

LILLA EDET Miljöpartiet meddelar att de tänker utesluta partiets toppkandidat i kommunvalet i Lilla Edet. Detta efter att det avslöjats att kandidaten är svensk kontakt-person för raël-rörelsen som bland annat tror på utomjordingar och ”geni-styre”.

Det var tidningen Ttela som först avslöjade att Miljöpartiets toppkandidat för kommunalvalet i Lilla Edet, Kenny Stolpe, samtidigt var kontaktperson för den raëliska rörelsen i Sverige. Raël-rörelsen är en UFO-religion som grundades 1974 av Claude Vorilhon, i rörelsen känd under namnet Raël. Enligt rörelsen lära skapades livet på jorden på vetenskaplig väg av utomjordingar, och rörelsen har omtolkat de viktigaste religiösa skrifterna från olika religioner till att handla om kontakten mellan utomjordingar och människor.

Ambassad för utomjordingar, klonade människor och en kontroversiell symbol

År 2002 skapade rörelsen rubriker när de hävdade att de klonat en människa, som kallades för ”Eva”. Några bevis för att denna mänskliga klon existerar har dock inte lagts fram. Rörelsen har också uppmärksammats för sin symbol, ett hakkors i en davidsstjärna, vilket gjorde att rörelsens försök att köpa mark i Israel stoppades.

Meningen med markköpet var att bygga en ambassad för diplomatiska relationer med utomjordingar. Rörelsen tror också på ett system där bara de som uppnår en viss intelligens-nivå ska få ställa upp i val och rösta.

Stolpe jämför sig med kristna och muslimer

– Vi tror att det ligger en kärna av sanning i gamla religioner men vi får uppdatera dem en smula efter den kunskap vi har i dag inom exempelvis genetik. När andra religioner pratar om gud och änglar menar vi att det rör sig om en annan mänsklig civilisation, förklarade Kenny Stolpe rörelsens trorssystem för Ttela.

Kenny Stolpe såg inga problem med att kombinera medlemskap i Raël-rörelsen med politiskt engagemang i Miljöpartiet.

– Hade du frågat mig samma sak om jag var kristen eller muslim? För mig är det inte konstigare än så, snarare handlar det om nya idéer jämfört med kristendomen, sade Stolpe till tidningen.

Läs även: Johan Westerholm om uteslutne centerpartisten Yüksel: ”Grå Vargarnas motsvarighet i Sverige skulle vara NMR”

Miljöpartiet höll inte med om det. Framförallt var det tankarna på geni-styre som ansågs oförenliga med engagemang i Miljöprartiet.

– Vi har nåtts av de här uppgifterna nu att den här personen har de här åsikter och det är naturligtvis fullständigt oacceptabelt. Man kan inte vara aktiv eller ens medlem i Miljöpartiet om man har den här typen av djupt odemokratiska uppfattningar, sade Amanda Lindh, partisekreterare för Miljöpartiet till Göteborgs-Posten.

 

 

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag