Miljöpartisten som stöttar C-islamistens dom: Lämnar sitt uppdrag

Foto: Holger Ellgaard/Wikipedia.
  • Tisdag 6 mar 2018 2018-03-06
E-post 779

SOLNA Nämndemannen Robert Ahl (MP) lämnar sitt uppdrag efter att han tagit sina centerpartiska nämndemannakollegors dom i försvar.
”Jag inser att mitt förtroende som nämndeman är förbrukat, både inom partiet och gentemot allmänheten. Därför har jag nu lämnat mitt uppdrag som nämndeman”, skriver Ahl i ett internt mejl till medlemmar i Miljöpartiet. 

Robert Ahl är nämndeman för Miljöpartiet i Solna och således nämndemannakollega med Ebtisam Aldebe, tills nyligen nämndeman för C.

Ahl tyckte inte det var något fel på det domslut som C-nämndemännen Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson kom fram till, då de friat en våldsam man som misshandlat sin muslimska hustru. I domen skriver centerpartisterna bland annat att kvinnan borde vänt sig till makens familj, istället för polisen, eftersom paret gifts enligt Sharia-lag.

LÄS ÄVENMiljöpartist tar c-islamist i försvar

Nu lämnar Robert Ahl sitt uppdrag som nämndeman för Miljöpartiet. Det uppger Expressen. 

”Jag har mötts av kritik på grund av mina uttalanden i Expressen i går och jag har fått mig en rejäl tankeställare”, skriver Ahl i ett mejl till sina partikamrater i Sundbyberg. 

Ahl tar också avstånd från de värderingar som framkommer i domen, han uppger att hans avsikt var att försvara den svenska rättsprincipen.

Ahl avslutar sitt mejl med att be om ursäkt och skriver också att han missbrukat sitt förtroende.

”Jag inser att mitt förtroende som nämndeman är förbrukat, både inom partiet och gentemot allmänheten. Därför har jag nu lämnat mitt uppdrag som nämndeman”. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag