Milo, 13, mördades i gängkrig

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 21 sep 2023 2023-09-21
E-post 0

Den pojke som hittades mördad i Haninge söder om Stockholm i förra veckan hette Milo, var 13 år gammal och hade skjutits i huvudet. Det uppger förundersökningsledare Lisa dos Santos, som efterlyser fler vittnesuppgifter.

På måndagen i förra veckan hittade en privatperson en avliden person i ett skogsparti nära tågspåret i Haninge, söder om Stockholm.

På tisdag eftermiddag meddelade polis och åklagare att den avlidna personen bara var 13 år gammal. Händelsen utreds som mord. 

– Att mordoffret var i så ung ålder är i sig helt fruktansvärt och visar på ytterligare en dimension av det skoningslösa grova våldet, sa åklagare Lisa dos Santos då

Nu går åklagare dos Santos ut med uppgiften att den avlidne pojken heter Milos, och att han skjutits i huvudet, rapporterar flera medier.

”Det finns uppgifter, vilka jag inte närmre kan gå in på med hänsyn till förundersökningssekretessen, som visar att pojken utsatts för det grova och fullständigt hänsynslösa gängvåldet,” skriver förundersökningsledaren Lisa dos Santos i ett uttalande. 

Polisen efterlyser uppgifter från den som sett Milo på följande platser och tider: 

 I Bagarmossen centrum kvällen den 8 september mellan kl. 19 och 21.

 I Haninge centrum med omnejd efter kl. 22 och under natten till lördagen den 9 september.

Har man övriga upplysningar om Milo som kan röra fallet uppmanas man också kontakta polis på nummer 114 14. 

Milo har enligt uppgift till Expressen kopplats till flera kriminella nätverk, bland annat Rawa Majids nätverk Foxtrot.

Läs även: Uppgift: Mördad 13-åring hade koppling till kriminella gäng

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag