Uppgift: Mördad 13-åring hade koppling till kriminella gäng

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 12 sep 2023 2023-09-12
E-post

På måndagen hittades en 13-årig pojke död i Haninge söder om Stockholm, och polisen utreder dödsfallet som mord. Enligt uppgift till Expressen ska den döda pojken ha kopplingar till ett kriminellt nätverk. Tidigare under sommaren misstänks två 14-åriga pojkar med kopplingar till nätverket som leds av ”Kurdiska räven” Rawa Majid ha mördats i Stockholm.

På måndagen hittades en avliden person i ett skogsparti i Haninge utanför Stockholm. Pojkens kropp hittades i skogspartiet nära pendeltågsstationen av en privatperson som larmade polis tidigt på lördag morgon. Polisen är förtegen om händelsen men har bekräftat att man utreder mord.

Enligt uppgifter till Expressen är den avlidne en 13-årig pojke som har koppling till kriminella nätverk. På tisdag eftermiddag bekräftade polisen att den avlidne är en 13-årig pojke, men uppger att han inte var känd av polis sedan tidigare.

– Det jag kan säga är att vi har att göra med en extremt allvarlig brottsmisstanke, som handlar om att en väldigt ung person blivit mördad. Att mordoffret var i så ung ålder är i sig helt fruktansvärt och visar på ytterligare en dimension av det skoningslösa grova våldet, säger förundersökningsledaren åklagare Lisa dos Santos i ett pressmeddelande.

Tidigare under sommaren hittades 14-åringarna Mohamed Suleiman och Layth Al-Azzawi döda på olika platser i Stockholmsområdet. Polisen utreder dödsfallen som misstänkta mord, och flera personer har häktats som misstänkta för inblandning.

Enligt tidigare uppgifter till Expressen ska de båda 14-åringarna ha sålt vidare pistoler som de fått från den ”Kurdiska rävens” nätverk. När de misslyckats med att få tillbaka vapnen ska de ha mördats för att statuera exempel.

Läs även: ”Kurdiska räven” sågas av svärmor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag