Milo ställer in resan till Sverige: ”Dussintals dödshot från muslimer”

Det blir ingen resa till Sverige för Milo. Foto: Pressbild
  • Tisdag 26 jul 2016 2016-07-26
E-post 695

STOCKHOLM Onsdagen den 27 juli var det tänkt att Milo Yiannopoulos skulle delta i evenemanget ”Pride Järva”. Men nu ställs det in meddelar sajten Breitbart där Milo arbetar som journalist. De bedömer att det helt enkelt är för farligt i Sverige.

När den konservative debattören och journalisten Milo Yiannopoulos annonserade att han tänker besöka Stockholm under Prideveckan kom nyheten att skapa stort intresse i Sverige. Men det är inte det officiella arrangemanget Stockholm Pride som låg i fokus, utan istället ett mindre event som äger rum i Järva – ett av Stockholms mest utsatta utanförskapsområden.

Evenemanget som heter ”Pride Järva” är ett initiativ av människor aktiva på bloggen Avpixlat och pridemarchen har fått kritik för att för att vara rasistisk eftersom man försöker sprida tolerans för sexuella minoriteter bland invandrare. Med en deltagare som Yiannopoulos väntade eventet bli betydligt större än förra året.

– Efter en genomgång av vårt säkerhetsteam och en översyn av situationen i Sverige, avbryter Breitbart News Milos deltagande på Pride Järva, säger Stephen K. Bannon, styrelseordförande i Breitbart News i ett pressmeddelande.

– Milo tar emot dussintals dödshot från muslimer, många av dem på arabiska, varje dag genom olika konton i sociala medier. Frekvensen av dessa hot har ökat på senare tid, fortsätter han.

Tidigare berättade Nyheter Idag att Öppna Moderater, en gay-rörelse inom Moderaterna, hade bokat Milo för ett evenemang under Pride-veckan. Det eventet ställdes in efter bara några timmar som en följd av att Dagens Nyheter hade ringt till Moderaterna och ställt kritiska frågor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag