Misstänks ha mördat kvinna över bilfälgar: ”Bara en Rinkebyunge kan vara så skruvad”

Bild: Polisen
  • Tisdag 18 jan 2022 2022-01-18
E-post 208

LULEÅ Den 30 juni sköts en 25-årig kvinna ihjäl vid badplatsen Notviken i Luleå med ett flertal skott. Nu åtalas en 20-årig man med kopplingar till ett kriminellt gäng i Rinkeby för mordet på kvinnan. Ett delmotiv till mordet ska ha varit att fyra bilfälgar försvunnit från en lokal som kvinnan förfogade över, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Tre andra män åtalas för medhjälp till mord: En 19-åring och en 32-åring ska enligt åklagaren ha hjälpt till att undanröja bevis, medan en 33-åring misstänks för att ha arrangerat mötet på Notviken där kvinnan blev mördad.

Läs även: En person död efter skjutning i Luleå

20-åringen ska beväpnad ha mött upp kvinna vid Notviken för att tvinga fram svar om de försvunna bilfälgarna, men ska under mötets gång ha blivit arg och tömt vapnet i kvinnan på nära håll.

– Bara en Rinkebyunge kan vara så skruvad, säger 33-årigen i förhör enligt NSD.

Åklagare Jonas Fjellström bekräftar till Sveriges Radio att motivet ska ha handlat om en ekonomisk skuld kopplad till bildelar.

20-åringens advokat Viktor Banke säger till Sveriges Radio att han är positiv inför rättegången.

– Jag är positiv till att vi kommer kunna visa för rätten att det föreligger tvivel kring min klients skuld, säger Banke.

Läs även: Rekord i dödsskjutningar tangerat

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag