Misstänkt barnvåldtäkt på mellanstadieskola – Skolledningen väntade i dagar med anmälan

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 7 mar 2017 2017-03-07
E-post 382

KALMAR En våldtäkt mot ett minderårigt barn på en toalett i en mellanstadieskola ska enligt uppgifter ägt rum i Kalmar län. Men när skolledningen fick kännedom om händelsen ska de ha väntat i flera dagar med att kontakta polis och sociala myndigheter. Det berättar SVT Nyheter.

Det är SVT Nyheter som under måndagen berättar att ett minderårig elev blivit våldtagen av en annan minderåring på en mellanstadieskola i Kalmar län. Händelsen ska ha inträffat på en skoltoalett. Enligt uppgifter till SVT Nyheter har skolan, som har anmälningsplikt, väntat i flera dagar med att kontakta sociala myndigheter.

Istället ska skolan ha försökt forska själva i vad som inträffat, innan det slogs larm till sociala myndigheter. Nu utreder polisen ärendet och sedan kommer det hela lämnas över till sociala myndigheter då gärningsmannen själv är minderårig och därmed inte kan åtalas. Istället får sociala myndigheter sätta in lämpliga åtgärder.

SVT Nyheter skriver även att skolledningen och chefen för skolförvaltningen inte vill kommentera saken med hänvisning till sekretess. Nyheter Idag har sökt polisen i Kalmar för en kommentar, utan resultat.

Läs också: Rektorn: ”Alla tre är på sätt och vis offer”– Våldtog flicka men får gå kvar på skolan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag