Misstänkt Burger King-mördare jämför sig med Jesus och Nelson Mandela

Winston Glynn. Foto: NYPD
  • Söndag 27 Nov 2022 2022-11-27
E-post 81

USA Winston Glynn, 31, sitter häktad misstänkt för att ha mördat kassörskan Kristal Bayron-Nieves, 19, i ett rån på en Burger King-restaurang i New York i januari. Den misstänkte mördaren hävdar dock att han är oskyldig till brottet och jämför sig själv med Jesus och Nelson Mandela, rapporterar New York Post.

– Vad hände med Nelson Mandela, vad hände med Jesus? De var oskyldiga, säger Glynn enligt tidningen.

Det var den 9 januari som Glynn misstänks ha stormat in på Burger King-restaurangen iförd en svart skidmask och beväpnad med en pistol.

Enligt myndigheterna ska han där ha slagit den 59-årige restaurangchefen med pistolen och senare slagit en annan person i huvudet innan han vände sig till kassörskan Bayron-Nieves.

Han sade då åt den 19-åriga kvinnan att ge honom pengarna från kassan. Efter att ha gett honom omkring 100 dollar (drygt 1 000 kr) sade hon att den andra kassan var tom, varpå rånaren sköt henne i bröstet.

Spelar ned bevisningen

Polisen kunde senare gripa Glynn på en adress i Brooklyn där de fann kläderna som mördaren rapporteras ha haft på sig i en närliggande soptunna.

Vidare uppger polisen att de hittade en telefon som han hade stulit från restaurangchefen och slängt iväg i tunnelbanan.

Via filmer från säkerhetskameror kunde de därefter spåra gärningsmannen till en närliggande bodega där han genomförde en elektronisk transaktion en timme före mordet.

Läs även: Chef sköt anställda – sju döda i Walmart-massaker

Glynn spelar dock ned bevisningen mot honom och frågar sig varför han skulle göra en spårbar transaktion precis innan brottet samt varför det tog ett vittne flera dagar att identifiera honom.

– Någon ringde förmodligen en tipslinje, och jag brukade arbeta där, säger Glynn som var anställd på restaurangen under en period på åtta månader 2020.

– Det finns bara ett sätt det här kan sluta: de släpper mig och jag stämmer staden för att ha hållit mig så länge, tillägger han.

En som emellertid inte tror på Winston Glynns oskuld är den mördade 19-åringens mamma, Kristie Nieves.

– Han mördade henne. Det finns så mycket bevis mot honom, säger hon till New York Post.

Läs även: Mamma dräpte pedofil – hyllas av sina söner: ”Hatten av”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag