Misstänkt för 11-årings död släppt på fri fot

Foto: Patrik Svedberg
  • Fredag 9 jun 2023 2023-06-09
E-post

Den 25-årige man som misstänks för att ha kört ihjäl en 11-årig pojke i Valsta i Märsta har släppts på fri fot, rapporterar Expressen.

Det var på onsdag kväll som 11-åringen blev påkörd när han var ute och cyklade av 25-åringen, som misstänks för drograttfylla. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Enligt uppgifter till flera medier är 25-åringen en känd gängkriminell som förekommit i flera utredningar om grova brott.

Han misstänks för vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott, men släpps på fri fot på fredagen.

– Vi har vidtagit ett antal utredningsåtgärder för att få en bild av händelseförloppet. Jag har nu hävt anhållandet för att det inte finns tillräckliga skäl att ha honom frihetsberövad under det att utredningen fortsätter, säger senior åklagare Daniel Suneson i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till Expressen kom personer som tillhör 25-åringens kriminella gäng till olycksplatsen, och vittnen avstod från att prata med polisen på grund av rädsla för gänget.

– Efter ingripandet var det en del upprörda känslor och en del saker som hände där som vi utreder, säger Stephan Kiernan, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

Läs även: 11-åring ihjälkörd – gängkriminell gripen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag