Misstänkt mördare återvände till brottsplats – sköt ihjäl reporter och 9-årig flicka

Dylan Lyons (t v) och den misstänkte mördaren Keith Melvin Moses. Foto: Facebook / OrangeCo Sheriff
  • Torsdag 23 feb 2023 2023-02-23
E-post 0

En man misstänkt för mord på en 20-årig kvinna i Pine Hills, Florida, återvände på onsdagseftermiddagen till brottsplatsen. Väl där började han skjuta besinningslöst och dödade den 24-årige reportern Dylan Lyons samt en 9-årig flicka, rapporterar New York Post.

Händelsekedjan började vid 11-tiden amerikansk tid då 19-åringen Keith Melvin Moses misstänks ha skjutit och mördat en 20-årig kvinna medan hon satt i en bil på gatan.

Fem timmar senare, när en grupp journalister hade samlats vid brottsplatsen för att rapportera om händelsen, uppges Moses ha återvänt med vapen i hand och öppnade eld mot den samlade skaran.

Både en fotograf och en reporter från den lokala nyhetskanalen Spectrum News 13 träffades av skotten. Reportern – identifierad av sin familj som den 24-årige Dylan Lyons – avled och fotografen kördes till sjukhus i kritiskt tillstånd.

Kort därefter stormade Moses in i ett hus på samma gata där han sköt en 9-årig flicka och hennes mor. Flickan dog till följd av sina skador på sjukhuset medan modern uppges kämpa för sitt liv.

Polisen kunde efter eftermiddagens skjutmord gripa Moses och bekräfta att han dessutom är misstänkt för det tidigare mordet på den 20-åriga kvinnan.

Vid gripandet var Moses beväpnad med ett handvapen som polisen misstänker är mordvapnet.

– Vid 19 års ålder hade han en lång brottshistorik som inkluderade vapenbrott, grov misshandel och misshandel med ett dödligt vapen, inbrott och grov stöld, säger John Mina, Sheriff i Orange County där brotten ägde rum, på en pressträff enligt New York Post.

Enligt Mina tros det första offret ha varit bekant med Moses. Men polisen har inte funnit några kopplingar mellan den misstänkte och hans senare måltavlor.

Det är också oklart huruvida han började skjuta mot nyhetsteamet eftersom de var journalister.

– Den misstänkte säger inte mycket just nu. Det är oklart om han visste att de tillhörde nyhetsmedia eller inte, säger Mina.

Läs även: Misstänkt mördare vill att hennes ofödda foster släpps ur häkte

Läs även: Afghansk dubbelmördare ljög att han var 14 – släpptes in i Storbritannien och mördade igen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag