Misstänkt mördare vill att hennes ofödda foster släpps ur häkte

Natalia Harrell och Yvette Borcela. Bild: Miami Dade Corrections/Faksimil Facebook
  • Tisdag 21 feb 2023 2023-02-21
E-post

En gravid kvinna i Florida, som misstänks för att ha skjutit ihjäl en trebarnsmor i en Uber-taxi förra året, vill släppas fri från häkte med hänvisning till att hennes ofödda foster är oskyldig till brottet, rapporterar New York Post.

Det var en kväll i juli förra året som Natalia Harrell, 24, delade en Uber tillsammans med Yvette Borcela, 28, och en grupp män på väg från en nattklubb i Miami, Florida.

Harrell började emellertid irritera sig på Borcela, som hon ansåg drack och dansade för vilt i den trånga Uber-bilen.

Läs även: Sköt ihjäl tolvårig biltjuv under eldstrid

Kvinnorna hamnade i gräl, och när Borcela lutade sig mot Harrell, tog Harrell upp sin pistol och sköt sin Borcela i magen.

Vid det laget stannade Uber-föraren bilen och körde ut sina passagerare. Kvar i bilen blev den skadade Borcela, som togs till sjukhus där hon avled.

Hela händelseförloppet fångades i Uber-bilens övervakningskamera, och Harrell är nu häktad som misstänkt för andra gradens mord.

Men nu vill den gravida Harrell alltså släppas ut ur häkte, med hänvisning till att hennes ofödda barn är oskyldig till brott.

”Staten har placerat det ofödda barnet i en farlig miljö genom att placera barnet i närhet till våldsamma brottslingar” står bland annat i den begäran som Harrells advokat lämnat in.

Harrells ofödda barn ska enligt begäran få otillräcklig prenatal-vård och hålls olagligt inlåst. Därför argumenterar Harrells advokat för att fostret ska släppas fri innan rättegången – vilket innebär att Harrell också skulle släppas fri.

Häktet väntas besvara begäran senare under veckan.

Läs även: Hör rånarens vrål när 80-åringen sköt snabbast: ”Han sköt av mig armen!”

Läs även: Sköt ihjäl rånare på restaurang – nu kräver aktivister att han åtalas

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag