Döende lärare moonade fartkamera och sjöng Monty Python när han brottades ned av polis – frias i rätten

Fartkamera i Storbritannien. Foto: Sebastian Doe CC BY-SA 2.0 (Flickr)
  • Torsdag 4 aug 2022 2022-08-04
E-post 238

Den döende universitetsläraren moonade en mobil fartkamera för att det var på hans ”bucket list” innan han dog. 20 minuter senare brottades han ned av sex poliser i sin trädgård. Nu frias Darrell Meekcom, 55, från att ha gjort motstånd mot polisen, som han bland annat ska ha sjungit Monty Python-låten ”The Bright side of life” för.

En döende universitetslärare frias av Redditch Magistrates Court i Storbritannien för att ha gjort motstånd mot de poliser som grep honom i hans hem i Kidderminster i november förra året.

Anledningen till att polisen ville gripa 55-åriga Darrell Meekcom var för att han dragit ned byxorna och visat röven för en mobil fartkamera i sin hemstad medan hans hustru var och handlade på en butik i närheten.

Enligt Meekcom exponerade han sig för fartkameran för att handlingen var att det var med på hans så kallade ”bucket list”, en lista över saker att göra innan man dör som Meekcom upprättade när han fick diagnosen Multipel systematrofi, en dödlig neurologisk sjukdom.

Bara 20 minuter efter att han moonat den filmande polisbussen kom sex poliser i tre polisbilar till hans hem och krävde att få bli insläppta. När han vägrade sparkade de in grinden till hans trädgård, brottade ned honom på marken och handfängslade honom, rapporterade Yahoo News.

Meekcoms hustru filmade händelsen, där man ser hur polisen griper Meekcom som misstänkt för oanständigt blottande.

– Jag moonade en fartkamera, säger Meekcom, som sedan berättar för poliserna om sitt medicinska tillstånd.

– Jag har väldigt kort tid kvar att leva, och det var på min bucketlist. Har inte du velat moona en fartkamera? frågar Meekcom en av poliserna.

Läs även: Visade röven för fartkamera – brottades ned av polisen

Darrell Meekcom anmälde polisens ingripande till Office for Police Conduct, polisens interna utredningstjänst.

– Jag har MSA, en hjärtsjukdom, njurfel och Parkinsons sjukdom – jag är inte ett hot mot någon. Jag använder rullstol och behöver en rullator för att komma upp ur sängen, sade Meekcom till Yahoo News.

– De kunde ha dödat mig väldigt lätt och även när jag lugnt förklarade situationen fortsatte de hålla fast mig och handboja mig bakifrån.

Men istället blev det Meekcom som åtalades för att ha gjort motstånd mot polis, rapporterar Daily Mail. Enligt polismannen Gareth Jones kallade han dem för könsord och sjöng Monty Pythons ”The Bright side of life” när de försökte gripa honom.

– Han sa omedelbart era fittor, era hänsynslösa fittor. Jag blev bekymrad över vad han skulle göra härnäst. Från första början gjorde han allt han kunde för att hindra oss, säger Jones till Redditch Magistrates Court.

– Han sjöng för mig, kallade mig saker, kommenterade mitt hår, gjorde det svårt, säger Jones som tillägger att Meekcom sjöng stycken från den kända Monty Python-låten.

Läs även: Sophämtare avskedas – löpte amok och slogs på gatan

Det imponerade inte på domstolen, som friade Meekcom från alla åtalspunkter, rapporterar Yahoo News.

– Vi noterar att du inte vid något tillfälle under den en timme långa händelsen samarbetade med eller informerade polisen om några hälsoproblem förrän du togs ned till marken, säger domare Charles Townsend och tillägger att polisen agerade lagligt när de grep Meekcom.

– Men med tanke på ditt allvarliga hälsotillstånd, var det motiverat att knyta dina händer som du gjorde, med tanke på de potentiella konsekvenserna av att ha dina händer bakom ryggen, fortsätter Townsend.

Meekcom säger att polisen har ändrat anklagelsen tre gånger för att försöka sätta dit honom.

– När du inte mår bra, vill du inte det här. Jag borde kanske inte ha gjort det ändå, men när du är döende tänker du annorlunda, säger Meekcom till Yahoo News.

– Vi respekterar domstolens beslut i det här fallet. Vi kan också bekräfta att vi mottagit ett klagomål relaterat till det här fallet, och nu när domstolsärendet är avslutat kommer det att granskas, säger en talesperson för West Mercia Police.

Läs även: Attackerar förbipasserande – brottas ned av MMA-fighter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag