Misstänkt våldtäktsman avslöjades som åldersfuskare

Malmö tingsrätt. Foto: Wikimedia commons
  • Torsdag 11 okt 2018 2018-10-11
E-post 415

MALMÖ En man som har uppgett för svenska myndigheter att han är 17 år visade sig i själva verket vara 24. Sanningen kom fram efter att mannen greps misstänkt för att ha våldtagit en pojke, något som Sydsvenskan var först att rapportera om.

Det var i lördags kväll vid centralstationen i Malmö som en ung pojke ska ha våldtagits, rånats och misshandlats. Efteråt kunde pojken lämna uppgifter som ledde till gripandet av en ”ensamkommande” man från Marocko. Han häktades senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, rån och misshandel.

Marockanen har i Sverige uppgett att han är född 2001 och är 17 år gammal. Men när polisen bad marockanska myndigheter att kolla upp honom via hans fingeravtryck visade det sig att han enligt folkbokföringen föddes 1994, och är därmed 24 år gammal.

Att mannens riktiga ålder har kommit fram innebär att han inte kan få någon straffrabatt som ungdom om han döms för de brott han nu misstänks för.

Läs även: Tre tonåringar häktade – misstänks ha våldtagit flicka

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag