Misstänkte våldtäktsmannens tatuering – polisen efterlyser tips från allmänheten

Bild: Polisen
  • Tisdag 12 maj 2020 2020-05-12
E-post 640

GÄVLE Polisen går ut med signalement på två personer som eftersöks för en brutal gruppvåldtäkt i Gävle i februari. Den ena våldtäktsmannen hade en tatuering, som kvinnan ritat av ur minnet på en bild som polisen går ut med. Männen var mörkhyade och talade på ett främmande språk med varandra under våldtäkten.

Polisen i Gävle efterlyser tips från allmänheten efter en brutal gruppvåldtäkt i slutet av februari. Den ene våldtäktsmannen hade en speciell tatuering på högra underarmens insida, som polisen hoppas att någon känner igen.

– Motivet är en orm som är grön. Sen kan det vara en kniv eller ett svärd ovanpå ormen, säger polisinspektör Ingrid Kristoffersson till Efterlyst på TV 3.

Läs även: Man begärs häktad för våldtäkt i Söderhamn

Den utsatta kvinnan har ritat av tatueringen ur minnet, en bild som polisen nu går ut med.

Mannen med tatueringen beskrivs i övrigt som stor, kraftigt byggd och mörkhyad.

En annan man, som deltog i våldtäkten genom att hålla fast kvinna, beskrivs som smal och mörkhyad,  med svarta jeans som hade hål på knäna.

Han hade även på sig en ljusgrå hoodie, vita skor med neongröna skosnören, och en svart och guldfärgad keps.

Läs även: Misstänkt överfallsvåldtäkt i Östersund – tre gärningsmän mot en kvinna

Våldtäkten inträffade på Brynäs i Gävle på kvällen den 29 februari. Kvinnan var på väg för att köpa cigaretter när hon attackerades av männen, som drog ned henne i en källartrappa där hon misshandlades och våldtogs.

De talade med varandra på ett språk kvinnan inte förstod, och efter våldtäkten sa de åt henne att inte kontakta polis.

Med svåra skador tog sig kvinnan hem och kontaktade polis och sjukvård. Hon har vårdats på sjukhus för sina skador.

– Det här är en överfallsvåldtäkt och ett väldigt grovt brott, säger Ingrid Kristoffersson till Efterlyst.

Den som känner igen tatueringen, eller har gjort andra iakttagelser som kan hjälpa till i utredningen, uppmanas kontakta polisen på 114 14 eller genom polisens hemsida.

Läs även: Ökända indiska våldtäktsmän avrättade: ”Vi är glada över att min dotter äntligen fått rättvisa”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag