Moderat drar tillbaka kandidatur efter vårt avslöjande

Bilden är ett montage. Faksimil: Facebook
  • Fredag 16 maj 2014 2014-05-16
E-post 0

HÖÖR Nyheter Idag avslöjade den 8:e maj att moderatpolitikern Anders Lövkvist skrev till Revolutionära Fronten på facebook och tipsade om att ”besöka” Sverigedemokraterna på en mässa i Malmö. Nu rapporterar Skånska Dagbladet att Lövkvist ”tar time-out”.

Det var Nyheter Idag som avslöjade att Lövkvist uppmanade Revolutionära Fronten att besöka Sverigedemokraterna för en dryg vecka sedan. Idag rapporterar Skånska Dagbladet att Lövkvist tar en såkallad ”time-out”.

Skånskan har pratat med Moderaternas ordförande i lokalföreningen i Höör, Björn Andreasson.

– Jag fick information om meddelandet av Anders (Lövkvist) i fredags och kallade samman till extra styrelsemöte i lördags, säger Andreasson till Skånska Dagbladet.

Påstår att facebook blivit ”hackat” – drar ändå tillbaka kandidatur

När Skånskan pratar med Björn Andreasson berättar han att Anders Lövkvist inte vill kännas vid att han skrivit inlägget.

– Anders uppfattning är att det inte är han som skrivit meddelandet. Han hävdar att hans konto har blivit kapat vilket han också polisanmält, fortsätter Björn Andreasson.

Trots att Anders Lövkvist enligt Skånskan ska ha polisanmält den påstådda facebook-kapningen drar han tillbaka sin kandidatur till höstens val, berättar Skånskan. Det omfattar såväl kommun- som regionfullmäktige.

– Han tar timeout från sina politiska uppdrag i väntan på att polisutredningen är klar. Det var hans önskan och något som jag anser är lämpligt. Det som skrivits på Facebook är något vi absolut inte ställer oss bakom, säger Björn Andreasson till Skånska Dagbladet.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag