Mördade lärarinnan efter sexaffär – nu får Ahmad Nazari sänkt straff

Foto: Polisens förundersökning
  • Måndag 23 dec 2019 2019-12-23
E-post 2348

Ahmad Nazari ströp ihjäl sin lärarinna efter en kärleksaffär, och dömdes till elva års fängelse i tingsrätten efter åldersrabatt. Nu sänker Hovrätten Nazaris straff ytterligare, till nio och ett halvt års fängelse, med hänsyn till att han led av en allvarlig psykisk störning när mordet begicks och att han anmälde sig själv. 

Den afghanska medborgaren Ahmad Nazari, som ströp sin 69-åriga lärarinna efter en kärleksaffär, får straffet sänkt i Hovrätten, rapporterar Expressen.

Tingsrätten dömde Nazari till elva års fängelse och utvisning efter avtjänat straff. Men Nazari överklagade domen till Hovrätten.

– Han anser att han inte uppsåtligen tagit livet av kvinna, han vill ha ner fängelsestraffet, sade Nazaris advokat Anders Olsson till SVT i samband med att domen överklagades.

Läs även: Dömd för Kil-mordet fick åldersrabatt – vill ha ännu lägre straff

Nu sänker Hovrätten hans fängelsestraff med ett och ett halvt år, vilket innebär att Nazari döms till nio och ett halvt års fängelse. Utvisningen efter avtjänat straff kvarstår.

Hovrätten tar hänsyn till att Nazari bedömdes lida av en allvarlig psykisk störning när mordet begicks, och att han angav sig själv frivilligt.

Straffmätningsvärdet för mordet är enligt Hovrätten 14 års fängelse för en vuxen person, men då Nazari var 19 år gammal när mordet begicks får han åldersrabatt.

Läs även: Skulle bli ”en tillgång för Sverige” – dödade 69-åriga kvinnan i Kil

Läs även: Afghanske mördaren i Kil: ”Jag hade mördat Joakim Lamotte”

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag