Morgan Johanssons attack på riksdagens talman: ”Låter sin partikamrats överklassfasoner passera”

Justitieminister Morgan Johansson (S) Foto: Riksdagen
  • Fredag 20 maj 2022 2022-05-20
E-post

Justitieminister Morgan Johansson (S) går till attack mot riksdagens talman Andreas Norlén (M) för att denna gett Johansson en erinran på grund av en svordom i riksdagen. Enligt Johansson har talmannen agerat som en M-politiker genom att låta ”sin partikamrats överklassfasoner passera opåtalat”.

I en debatt mot Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forsell svor justitieminister Morgan Johansson i riksdagen.

– Du jobbade ju för fan under Reinfeld, sade Johansson bland annat.

Läs även: Morgan Johansson: ”I en demokrati har också dårar yttrandefrihet”

Nu har han fått en skriftlig erinran av riksdagens talman Andreas Norlén för sin svordom, rapporterar Ekot. Men Johansson accepterar inte tillsägelsen, utan går istället till attack mot riksdagens talman.

”Det märks att vi har en moderat talman när han kritiserar mig men låter sin partikamrats överklassfasoner passera opåtalat. Forsell vägrade gå och sätta sig när hans talartid var slut” skriver Johansson till Ekot.

Johanssons kommentar får hård kritik av Tobias Billström, som skriver att ”Talmannen är vald av riksdagens ledamöter för att leda arbetet i kammaren”.

Läs även: Morgan Johansson attackerar Dagens Industri om Nord Stream 2 – som godkändes av S-regeringen

Läs även: Morgan Johanssons attack på Stockholmspolisen: ”Har misslyckats att växa”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag