Mormor dog efter rumpförstoring i Turkiet

Bild: Jernej Graj/Unsplash
  • Måndag 10 apr 2023 2023-04-10
E-post 0

Familjen till en brittisk mormor som avled efter så kallad brasiliansk rumpförstoringoperation i Turkiet varnar nu andra för att genomgå billiga operationer i länder som Turkiet, rapporterar MailOnline.

Carol Keenan, 54, betalade 7 000 pund för att genomgå en rumpförstoringsoperation och en bukoperation på en privat klinik i Istanbul.

Men Keenan kollapsade och avled innan hon skulle genomgå en sista undersökning och flyga hem, bara sex dagar efter sin operation.

Hennes dotter Leonie Keenan, 32, väntar 11 månader senare fortfarande på resultaten av en obduktion utförd i Turkiet för att fastställa hur hon dog.

Men hon är övertygad om att hennes mammas död den 20 april förra året var kopplad till operationen hon genomgick.

Leonie uppmanar nu andra att vara medvetna om riskerna med att genomgå billig kosmetisk kirurgi som så kallade ”sjukvårdsturister” i länder som Turkiet.

– Min mor var en vältränad och hälsosam person. Han var smal och höll sig i form genom att promenera överallt och simma. Hon var en väldigt aktiv mormor som älskade att hoppa trampolin med barnen – men hon var missnöjd med sin kropp även om alla sa åt henne att hon såg bra ut, säger Leonie till MailOnline.

– Jag fick veta först senare att brasilianskt rumpförstoring är en av de mest riskabla operationer man kan göra. Jag tror inte min mamma förstod hur farligt det var.

Läs även: Dog efter tuppattack

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag