Dog efter tuppattack

Bild: Privat/Inugami-bargho/CC BY-SA 3.0
  • Lördag 18 feb 2023 2023-02-18
E-post 0

En man på Irland avled efter att ha attackerats av en tupp i sin egen trädgård, rapporterar Irish Mirror. Tuppen slet upp ett stort sår i mannens ben, men dödsorsaken var en hjärtattack till följd av det våldsamma angreppet.

Jasper Kraus, som nyligen överlevt cancer, skulle mata hönsen i sin trädgård i Killahornia på Irland den 28 april 2021. Plötsligt hörde hans inneboende Corey O’Keeffe att Kraus skrek efter hjälp.

Han hittade Kraus kraftigt blödande ur ett stort sår på benet. Han ringde Irlands nödnummer, där operatören uppmanade honom att göra första hjälpen i väntan på ambulans.

Läs även: Fiskens galna självmordsattack – hoppade ned i strupen på fiskare

Medan O’Keeffe gjorde första hjälpen förlorade Kraus flera gånger medvetandet. Han ska även ha mumlat ”tuppen” medan  O’Keeffe kämpade för hans liv.  O’Keeffe kunde också konstatera att det gick ett blodspår från hönshuset till platsen där han hittade Kraus.

Sjukvårdare kom efter 25 minuter men dödförklarade Kraus på plats. Dr Ramadan Shatwan, som genomförde obduktionen, fastställde dödsorsaken till dödliga hjärtrytmrubbningar till följd av tidigare hjärtproblem. Nu har en utredning fastställt dödsorsaken, och skeendet som ledde fram till Kraus död.

Det är okänt vad som hände med den aggressiva tuppen, som tidigare ska ha attackerat ett barn.

Läs även: Fisk gick till motattack – stack 73-årig kvinna i magen

Läs även: Föräldrapar dödade björn – bröt sig in i hem och gick till attack

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag