MP kränkta över Kristerssons tal: ”Driver en hatkampanj”

Janine Alm Ericson (MP) och Ulf Kristersson. Foto: Riksdagen / Nyheter Idag
  • Söndag 10 jul 2022 2022-07-10
E-post 1065

Partisekreteraren Katrin Wissing (MP) och riksdagsledamoten Janine Alm Ericson (MP) anser att Ulf Kristersson sprider falsarier för att sänka deras parti. I en debattartikel i Aftonbladet med titeln ”Kristersson driver en hatkampanj mot MP” går de i polemik mot moderatledaren och anklagar honom för att sprida desinformation.

”Desinformation och falsk propaganda är ett vapen Putin använder. Att Moderaterna nu tar till samma vapen är oroande och än mer oroväckande blir det när Moderaterna samtidigt öppnar för att straffa klimataktivister hårdare och begränsa miljöorganisationernas rätt att tala för naturen”, skriver ledamöterna.

De fortsätter sedan med att beskriva hur Kristersson behöver få ut Miljöpartiet ur riksdagen för att på så sätt kunna ”styra med rasisterna i baksätet”.

”Ju sämre utsikterna för de blåbruna blir att lägga vantarna på nycklarna till Rosenbad, desto mer desperat blir kampanjandet.”

Miljöpartisterna refererar sedan till Kristerssons Almedalstal där han beskyllde Miljöpartiet för att ha bidragit till de höga el- och bränslepriserna. En felaktig bild, menar ledamöterna, eftersom prisutvecklingen är likadan i nästan alla europeiska länder.

”Hur många tusenlappar högern än öser in i diverse hatkampanjer är det uppenbart att Kristersson missat en avgörande biologilektion: maskrosor är svåra att göra sig av med”, avslutar miljöpartisterna.

I Almedalstalet nämnde Kristersson begreppet ”Putinpriser” som använts från vänstersidan för att förklara höga priser på bränsle och el.

– Det är självklart riktigt att kriget spär på inflationen, det fattar vem som helst. Men det var inte Putin som såg till att vi hade världens dyraste diesel redan före kriget. Det var inte Putin som la ner fullt fungerande svensk kärnkraft. Det var inte Putin som bildade regering med Miljöpartiet, sade han i talet.

Läs även: Unga väljare nobbar MP – ger blågula sidan klar majoritet

Läs även: S-profiler uppmanar att stödrösta på MP

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag