MP lovar stoppa ny kärnkraft

Bild: Faksimil SVT.
  • Fredag 8 dec 2023 2023-12-08
E-post 0

Om det rödgröna blocket vinner nästa val kommer Miljöpartiet arbeta för att stoppa ny svensk kärnkraft. Det säger partiets nya språkrör Daniel Helldén i SVT:s ”30 Minuter”.

– Om det går så ska man avveckla de projekten. Det är min linje, säger Helldén.

Helldén är tveksam till att någon ny kärnkraft kommer börja byggas under den pågående mandatperioden, men säger att MP kommer stoppa eventuella statliga subventioner om kärnkraftsbyggandet ändå skulle komma igång.

– Bygger det på förutsättningarna att man går in och subventionerar kraftigt så ska det inte fortsätta, då ska man riva upp det, säger han.

Helldén säger emellertid att frågan inte har förankrats hos Socialdemokraterna, som kommit med flera kärnkraftsvänliga utspel.

Socialdemokraterna har även svängt i invandringsfrågan, där man bland annat släppt en rapport som kritiserar den tidigare förda invandringspolitiken.

Även där lovar Helldén, som vill se en fortsatt hög migration till Sverige, att ta strid mot S efter en eventuell rödgrön valseger.

– Det är en del av politiken att man diskuterar och ser vad man kan komma fram till. Vi tycker att det här är mycket viktiga frågor och det kommer vi ta strid för, säger Daniel Helldén.

Läs även: Ny MP-ledaren bojkottar S-regering om det blir ny kärnkraft

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag