MP-politiker polisanmäld för brutal misshandel av elev

Genrebild. Foto: Filip Deblaere
  • Torsdag 23 maj 2019 2019-05-23
E-post

NACKA En MP-politiker i Nacka har polisanmälts för att ha misshandlat en elev när han arbetade som lärare. Eleven säger sig bland annat ha blivit skallad och strypt. Nacka kommun har avslutat mannens anställning på skolan, medan MP vill avvakta utredningen. 

Samhällsnytt avslöjar att en politiker från Miljöpartiet polisanmälts för en brutal misshandel av en 15-årig elev.

Enligt eleven ska politikern, som arbetade som hans lärare, ha skallat eleven så hårt att han flög tre meter och slog huvudet i en dörr.

– Jag ligger där helt skakig, men han flyger på mig igen och börjar strypa mig. Jag kunde inte andas och försökte få bort honom, men han väger ju mycket mer än jag. Jag trodde jag skulle dö för jag kunde inte andas, säger eleven till Samhällsnytt.

Läs även: Lärare som skadar elever och tvingar till sig pussar kunde härja fritt på Malmös skolor

Skolans biträdande rektor Max Ljungberg bekräftade för Samhällsnytt att skolan polisanmält händelsen, och Nacka Kommun ska ha avslutat hans anställning på skolan.

Mannen, som är 52 år gammal och migrant från Senegal, representerar MP i Nackas kommunfullmäktige, och sitter i fritidsnämnden. 2014 stod han med på partiets EU-lista.

Miljöpartiets gruppledare i Nacka kommun Sidney Holm säger till Samhällsnytt att man ser allvarligt på det inträffade men avvaktar utredningen. Mannen behåller tills vidare sin plats i kommunfullmäktige, men deltar inte i sammanträden så länge utredningen pågår.

Mannen har avböjt att kommentera uppgifterna till Samhällsnytt så länge utredningen pågår.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag