MP saknar kandidater i var fjärde kommun

Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Märta Stenevi. Bild: News Oresund/CC BY 2.0
  • Tisdag 3 maj 2022 2022-05-03
E-post 1134

SVERIGE Inför höstens val står Miljöpartiet utan kandidater i ungefär en fjärdedel av landets kommuner, rapporterar Ekot. Det är rekordlåga siffror jämfört med de andra riksdagspartierna.

– Det är tufft att vara ensam miljöpartist ute i kommunerna, särskilt när vi är ett litet parti, det vet vi ju. Men vi vet också att vår politik är viktigare än någonsin. Vi kommer att fortsätta kämpa för det både på riksnivå och lokalt så klart, säger Miljöpartiet partisekreterare Katrin Wissing till Ekot.

Av landets 290 kommuner ställer MP i nuläget upp med kandidater i enbart 219. Det kan jämföras mot övriga riksdagspartier där S är det enda parti med kandidater i samtliga kommuner. Även M, SD, V och C har täckning i nästan hela landet medan KD kandiderar i 260 kommuner och L i 250.

Fredagen innan valborgsmässoafton var sista dagen för partierna att anmäla kandidater till valet i höst.

Partierna har dock fortfarande möjlighet få ihop kandidater efter det, men då kommer det att vara i en öppen lista där väljarna kan skriva in ett namn som inte nödvändigtvis partiet vill.

Wissing tror att hennes parti kommer få ihop listor till fler kommuner innan väljarna går till valbåsen i september.

Läs även: Ännu ett bottennapp i opinionen för MP: ”Vi ska vända”

Läs även: Stenevi (MP) vill ha ”maximalt inflytande” efter valet – ska göra kärnkraften dyrare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag