MUF-Ordförande om Odenbergs kandidatur: ”En röst på socialdemokraterna”

Faksimil Twitter
  • Måndag 28 aug 2017 2017-08-28
E-post 109

ÖREBRO En röst på Mikael Odenberg är en röst på socialdemokraterna, det anser distriktsordföranden för MUF i Örebro Län, Christopher Rydaeus. Han får medhåll av Göteborgspostens Aleksandra Boscanin. 

Det är spridda reaktioner i sociala medier gällande Odenbergs kandidatur till partiledarposten i Moderaterna. Vissa är mycket positiva och menar att Odenberg är Moderaternas enda chans att slå Löfven i nästa års val. Andra anser att det är en katastrof. Flera skriver att en röst på Odenberg, den före detta försvarsministern med 31 års politikeruppdrag för Moderaterna, i själva verket är en röst på Socialdemokraterna.

Det skriver både distriktsordföranden för MUF i Örebro Län, Christopher Rydaeus, samt Göteborgspostens ledarskribent Aleksandra Boscanin.

Boscanin och Rydaeus referar till en artikel i Dagens Nyheter där Odenberg de facto förespråkar ett regeringssamarbete mellan Moderaterna och Socialdemokraterna. 

Aftonbladetkrönikören Jonna Simma tycker att Odenberg är rolig. 

Chefredaktören för vänsterbloggen Politism, Eric Rosén, om Odenbergs kandidatur:

Anders Linderg, ledarskribent på Aftonbladet har ännu inte kommenterat att hans favoritkandidat ställer upp.

LÄS ÄVEN: Mikael Odenberg bör ta över M – Om Anders Lindberg själv får välja

Däremot skriver han att han också vill se TV4-reportern Ulf Kristoffersson som ny partiledare för Moderaterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag