Musk rasar efter attentat mot Tesla: ”Dummaste ekoterroristerna på jorden”

Bild: Public Domain/Michael Wolf/CC BY-SA 3.0
  • Onsdag 6 mar 2024 2024-03-06
E-post 0

Teslas ägare Elon Musk totalsågar de vänsterradikala aktivister som genomförde ett attentat mot Teslas fabrik utanför Berlin på tisdagen. ”Dessa är antingen de dummaste ekoterroristerna på jorden, eller så agerar de på uppdrag av några som inte har bra miljömål” skriver Musk i ett inlägg på plattformen X.

På tisdag morgon utsattes elbil-tillverkaren Teslas fabrik i Grünheide utanför tyska huvudstaden Berlin för en mordbrand som slog ut elen och ledde till att fabriken evakuerades.

Senare tog den vänsterradikala organisationen Vulkan group på sig ansvaret för attentatet, rapporterar tyska Focus. Gruppen uppgav i ett meddelande att man ”saboterat Tesla” genom att ”attackera strömtillförseln” nära fabriken.

Miljöaktivister har den senaste tiden protesterat mot en planerad utbyggnad av Teslas fabrik som skulle kunna påverka ett vattenskyddsområde, och Vulkan Group misstänks sedan tidigare för ett liknande attentat mot fabriken år 2021.

Tysklands inrikesminister Michael Stübgen kallade under tisdagen attentatet för en ”lömsk attack”, och tysk polis rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand. Tesla skrivet i ett uttalande att de inte kan avgöra när produktionen på fabriken kommer kunna återupptas.

”Vi stöttar våra anställda, människorna i Grünheide med omnejd och alla som drabbats av denna mordbrand på det allmänna elnätet riktat mot Tesla. Säkerheten för våra mer än 12 000 Tesla-anställda är vår högsta prioritet och vi är glada över att ingen skadades i denna attack” skriver Tesla vidare.

I ett inlägg på sin plattform X totalsågar Teslas ägare Elon Musk de tyska ekoterroristerna. ”Dessa är antingen de dummaste ekoterroristerna på jorden, eller så agerar de på uppdrag av några som inte har bra miljömål. Att stoppa produktionen av elbilar, snarare än fossilbränslefordon, är extremt dumt” skriver Musk i inlägget.

Läs även: Musk: Därför uppmuntrar Biden illegal invandring

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag