Elon Musk: Därför uppmuntrar Biden illegal invandring

Bild: Public Domain/Michael Stokes/CC BY 2.0
  • Lördag 3 feb 2024 2024-02-03
E-post 0

USA:s president Joe Biden uppmuntrar till illegal invandring, då en senare legalisering av migranternas status etablerar ”en permanent majoritet” för Demokraterna, vilket i praktiken blir ”en enpartistat”. Det skriver Elon Musk i ett inlägg på sin plattform X.

Den pågående migrantkrisen vid USA:s södra gräns mot Mexiko har blivit en het stridsfråga i USA. I Januari tog delstaten Texas National Guard kontroll över Shelby Park i gränsstaden Eagle Pass för att stoppa inflödet av illegala migranter från Mexiko.

– Den nuvarande hållningen är att förbereda för framtida illegala gränsövergångar och att begränsa tillgången för organisationer som underlättar illegala gränsövergångar i parken och området, sade Texas Military department i ett uttalande.

Texas stoppade även federala gränspatrullen från tillträde till parken, vilket trappade upp en pågående konflikt om migrationen mellan delstaten Texas och den federala regeringen.

– Texas håller gränsen vid vår södra gräns med extra taggtråd och barriärer för att avskräcka och trycka tillbaka de rekordnivåer av illegal migration som bjudits in av president Bidens huvudlösa öppna gränser-politik, sade Renae Eze, talesperson för Texas guvernör Greg Abbott, när parken stängdes för federala agenter.

Läs även: Texas blockerar gräns – stoppar federala gränsvakter

På lördagen kom mångmiljardären Elon Musk, ägare av bland annat bilföretaget Tesla och plattformen X, med ett inlägg i debatten.

I ett inlägg på sin egen plattform X lägger Musk upp en skärmdump från en artikel publicerad av AP News den 17 januari 2021, strax innan Joe Biden tillträdde som president.

I artikeln uppmärksammades att Joe Biden avsåg att inleda sitt presidentskap genom att erbjuda 11 miljoner illegala migranter legal status.

– Det här visar verkligen ett historiskt skifte från Trumps invandrarfientliga agenda som visar att alla de papperslösa migranter som för närvarande finns i USA för placeras på väg till medborgarskap, sade Marielena Hincapie, verkställande direktör för National Immigration Law Center enligt AP News.

I sitt inlägg skriver Musk att ”Bidens strategi är väldigt enkel: 1. Få in så många illegala i landet som möjligt. 2. Legalisera dem för att skapa en permanent majoritet – en en-parti-stat. Det är därför de uppmuntrar så mycket illegal migration. Enkelt men effektivt”.

Har Elon Musk rätt?
2149 röster (se resultat)

Läs även: Biden rasar mot Musks Twitterköp: ”Spyr ur sig lögner”

Läs även: Bidens skräcksiffra sämsta stödet för en president i modern tid

Läs även: Musk: Woke är ett hot mot civilisationen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag