Muslimsk färdtjänstchaufför kastade av 83-årig kristen kvinna – kände sig kränkt och hotad

Genrebild. Bild: O.Horbacz
  • Onsdag 9 jan 2019 2019-01-09
E-post 1680

STOCKHOLM Efter ett bråk om religion tvingades 83-åriga Märtha Nordlund av färdtjänsttaxin. Men meningarna går isär om hur bråket gick till. Enligt chauffören kränkte kvinnan hans muslimska tro och var hotfull medan kvinnan säger att chauffören blev arg för att hon var kristen.

När Märtha Nordlund, 83, skulle åka färdtjänst till ett läkarbesök i november tvingade chauffören av henne ur bilen efter ett bråk om religion, rapporterar Dagen.

Läs även: Ann Heberlein: Ondskan i Marocko

Enligt chauffören hade Märtha ”uttryckt sig muslimfientligt och hotfullt och fortsatt trots att chauffören bad henne sluta”.

Läs även: Roger Mogert (S) behöver inte sluta åka taxi – Skattebetalarna finansierar fallskärm på 4,8 miljoner

– Aldrig i livet har jag sagt något muslimfientligt till chauffören. Jesus vet vad jag sagt och inte sagt, säger Märtha, som har en annan version av händelseförloppet.

– Han blev jättearg när jag berättade att jag är kristen och sa att jag inte fick åka med honom längre. Han tvingade mig att gå ur taxin. Jag visste inte var jag befann mig och kände mig helt utlämnad och förtvivlad.

Andreas Olssén, marknadschef på det aktuella taxibolaget Sverigetaxi, säger att chauffören kontaktade beställningscentralen för att bli befriad från körningen.

Sverigetaxi skickade en ny bil till platsen där Märtha tvingats ut ur bilen. Men då hade Märtha redan fått hjälp av förbipasserande att kontakta polis, som körde henne vidare till sin destination Danderyd.

Händelsen har polisanmälts men lagts ned på grund av brist på bevis.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag