Roger Mogert (S) behöver inte sluta åka taxi – Skattebetalarna finansierar fallskärm på 4,8 miljoner

Foto: Wikipedia & Flickr.
  • Lördag 25 nov 2017 2017-11-25
E-post

STOCKHOLM Roger Mogert (S) avgick efter att kvinnor i partiet anklagat honom för trakasserier. Två dagar innan hade han ertappats med att ha åkt taxi för 81 187 kronor sedan valet 2014. Nu erhåller han fallskärm på 4,8 miljoner – finansierad av skattebetalarna. 

Stockholms socialdemokratiska kultur- och stadsbyggnadsborgarråd Roger Mogert avgick under torsdagen 23 november efter att kvinnor anklagat honom för trakasserier.

Mogert konstaterade att han brustit i sitt förtroende och valde att avgå.

– Mitt beteende de senaste åren har inte varit ok och är långt ifrån vad man kunnat vänta sig av en företrädare för vårt parti. Jag har missbrukat det förtroende som givits mig och lämnar därför alla mina politiska uppdrag med omedelbar verkan, säger Roger Mogert till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Topp-sosse i Stockholm avgår efter anklagelser om trakasserier

Två dagar dessförinnan avslöjades det att Roger Mogert åkt taxi för 81  187 kronor sedan 2014 och därmed spenderat över 2000 kronor i genomsnitt per månad på taxiresor sedan senaste valet. Skattebetalarna har stått för taxinotorna.

Mogerts kollega finansborgarrådet Karin Wanngård (S) försvarade beteendet, åtminstone hennes egna, med att det råder en arbetarkultur i Socialdemokraterna och att det intensiva taxiresandet, på skattebetalarnas bekostnad, ska ses som ett tecken på att de jobbar hårt.

Nu ska skattebetalarna också betala Mogerts fallskärm som uppgår till 4 812 000 kronor de närmaste fem åren, varav Mogert de kommande tolv månaderna kommer erhålla 76 000 kronor i månaden. Det rapporterar Stockholm Direkt.

Tack vare den höga ersättningen som skattebetalarna tvingas skänka Mogert i form av hans fallskärmsavtal kan nu Mogert även i framtiden åka taxi för i genomsnitt 2000 kronor i månaden.

LÄS ÄVEN: Sänk lönerna för politikerna och chefstjänstemännen!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag