Skämtade om att han hade bomb i väskan – flygplats utrymdes

Kastrups flygplats. Foto: MainFrame / CC BY-SA 2.0
  • Fredag 29 jul 2022 2022-07-29
E-post

DANMARK Flygplatsen Kastrup i Köpenhamn utrymdes på fredagsmorgonen efter ett bomblarm på Terminal 2. Det hela rörde sig dock om en svensk som skämtade med flygplatspersonalen om att han hade en bomb i väskan.

– Tydligen hade någon, som ett skämt, sagt att det var en bomb i hans väska. När något sådant händer måste vi reagera på det, säger en person från Köpenhamnspolisen till GP.

– Vi vill betona att man inte ska skoja om detta på en flygplats för vi måste ta det på allvar, fortsätter personen.

Danska polisen säger till TV2 att skojaren ifråga är en svensk idrottstränare. Det var när han höll på att checka in sitt bagage som han fick frågan om vad som fanns i väskan, varpå han irriterat svarade att där fanns en bomb.

– När det sägs ”bomb” på en flygplats ska vi undersöka det. Vi måste arbeta utifrån antagandet att det finns en bomb, säger Espen Godiksen, vakthavande befäl vid Köpenhamnspolisen, till TV2.

Terminalen spärrades därefter av och väskan undersöktes. Efter knappt en timme kunde det konstateras att väskan inte innehöll något farligt och terminalen har nu öppnats igen, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Mannen bakom skämtet har nu gripits misstänkt för olaga hot.

Läs även: Kaos på Mallorcas flygplats – misstänkt kupp för illegal invandring

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag