Nära två brott per person på asylboende i Dresden

Migranter vid gränsen till Tyskland. Foto: Metropolico.org
  • Fredag 9 nov 2018 2018-11-09
E-post 381

DRESDEN På begäran av en AFD-ledamot har tyska myndigheter släppt siffror för brottsligheten på ett asylboende i Dresden. Siffrorna visar att de boende i snitt registrerats för nära två brott per person.

De boende i ett enda asylboende i Dresden har från januari till slutet av september i år registrerats för 1 265 brott, uppger Sächsische Zeitung.

642 personer har under perioden bott på asylboendet på Hamburger Straße, vilket innebär att polisen registrerat nästan två brott per person i snitt.

Läs även: Tysk far värjde dotter från tafsande migrant – utreds för misshandel

Det vanligaste brottet var brott mot uppehållslagen, följt av stöld och förskingring. Mindre vanliga men förekommande var våldsbrott, inklusive dråp, och sexualbrott, där sju fall registrerats, inklusive ett övergrepp på barn.

Det är AFD-ledamoten André Wendt som begärt ut siffrorna från inrikesminister Roland Wöller (CDU), och Wendt kallar siffrorna ”skrämmande”.

– Här är det uppenbart att det finns väldigt många brottslingar bland de asylsökande som hotar säkerheten för alla, och därför inte har plats i vårt land, säger Wendt.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag