Nationalistledaren: Franska myndigheter lät Parismassakern hända

Jean-Marie Le Pen. Foto: Wikipedia
  • Tisdag 20 jan 2015 2015-01-20
E-post 47

FRANKRIKE I en intervju med en ryska journalister påstår grundaren av det franska nationalistpartiet, Front National, att Parismassakern kan ha varit utförd av en underrättelsetjänst.

Det är inte bara svenska moderater som tycker att alternativa teorier om Parismassakern är intressanta. Nu säger även den förre franske Front National-ledaren Jean-Marie Le Pen att dådet kan ha planerats av några helt andra personer än galna islamister.

I en intervju med den Rysslandsbaserade tidningen Komsomolskaja Pravda säger Jean-Marie Le Pen att det faktum att en av terroristerna ska ha glömt sitt ID-kort i en av flyktingbilarna, bör få folk att ta sig en extra funderare över vem, eller vad, som egentligen ligger bakom terroristattentaten i Paris. Enligt Le Pen ska det hela ha liknat en operation som en hemlig underrättelsetjänst skulle kunna ha utfört.

Han hänvisar till elfte septemberattackerna mot USA, där amerikanska myndigheter även ska ha hittat en av terroristernas pass i ruinerna efter World Trade Center-tornen. Den forne nationalistledaren tycker att de båda händelserna påminner om varandra.

– Jag tror inte att dådet organiserades av de franska myndigheterna, men de lät det hända, säger han till den ryska tidningen.

I en senare intervju med franska Le Monde vidhöll Jean-Marie Le Pen att han tyckte sig ana något lurt med historien om ID-korten, men påpekade även att han inte mindes att han sagt något om någon hemlig underrättelsetjänst till den ryska tidningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag