Niklas Svensson om att polisanmäla Vänsterpartiets riksdagsledamot: ”Stämmer att jag överväger detta”

Svensson överväger att vidta åtgärder mot Bengtsson. Foto: Nyheter Idag samt Twitter
  • Söndag 17 jul 2016 2016-07-17
E-post 535

STOCKHOLM Expressen-profilen Niklas Svensson funderar på att polisanmäla Vänsterpartiets tillförordnade riksdagsledamot Jenny Bengtsson efter ett påhopp på Twitter. ”Niklas Svensson personifierar på något sätt allt som är problemet med män. Dryg, storhetsvansinne, testosteronstinn, dum i huvet. Kräk”, skriver hon om Svensson på Twitter.

Efter att Jenny Bengtsson, tillförordnad riksdagsledamot för Vänsterpartiet, gått ut till attack mot Expressen-profilen Niklas Svensson kan hon få en polisanmälan på halsen. I Bengtssons påhopp mot journalisten använder hon ord och meningar som ”testosteronstinn”, ”dum i huvet” och ”kräk”.

Överväger polisanmälan

Påhoppet från Vänsterpartiets riksdagsledamot har inte gått Svensson förbi. På Twitter publicerar han en skärmdump av vad Bengtsson skriver om honom med kommentaren att han överväger att anmäla henne för förtal.

När Nyheter Idag når Niklas Svensson för en kommentar berättar han över SMS att han är tveksam om det är något för rättsväsendet att hantera. Men han vill ändå undersöka vad jurister har att säga om det Bengtsson skriver.

”Stämmer att jag överväger detta. Anmärkningsvärt att en riksdagsledamot, som samtidigt säger sig slåss mot näthat, uttrycker sig på detta vis. Men tveksam till om detta verkligen är något för rättsväsendet. För egen del tar jag egentligen inte det hon skriver på så stort allvar, men många andra har reagerat i DM och mejl under dagen. Så, vill först veta vad jurister/advokat säger”, skriver Svensson i ett sms till Nyheter Idag.

Vänsterpartiet: ”Ring igen imorgon”

Sent på söndagskvällen ringer Nyheter Idag till Vänsterpartiets presstalesman Kalle Lindberg. Han hälsar att ingen under söndagskvällen kan ge en kommentar angående Bengtssons påhopp. Istället hänvisar han till partisekreterare Aron Etzler som går att nå under morgondagen.

– Isåfall får du ringa imorgon, det finns ingen som kan kommentera idag, säger Lindberg.

Och du kan inte kommentera något om detta?

– Nej, utan det är partisekreterare Aron Etzler som gör det och honom kan du få tag på om du ringer det här numret imorgon.

Förutom uppdraget som riksdagsledamot för Vänsterpartiet har Bengtsson även ett engagemang som ordförande för Hotell- och restaurangfacket i Stockholm. Hon är även ledarskribent på vänstertidningen ETC.

Nyheter Idag har inte sökt Jenny Bengtsson för en kommentar. Det beror på att vid ett tidigare tillfälle, när vi sökt Bengtsson för en kommentar, har hon avböjt med följande motivering: ”Jag skulle hellre äta din kamera, dra ut den genom röven och äta den igen än att bli intervjuad av din rassetidning”.

Kan man uttrycka sig såhär om man är riksdagsledamot?
2537 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag