Nilsson sparkad på bollarna efter att medarbetaren gick till lågt angrepp

Nu är han avpolleterad. Foto: Pressbild Moderaterna
  • Fredag 18 Nov 2016 2016-11-18
E-post 76

STOCKHOLM Moderaternas kommunikationchef Per Nilsson blir av med jobbet som kommunikationschef, men får stanna kvar i kansliet. Det berättade partisekreterare Tomas Tobé för SVT på fredagseftermiddagen. – Vi behöver en nystart i vår digatala opinionsbildning, sa han.

”When they go low, we kick them by the balls” var Moderaternas kommunikationschef Per Nilssons motto. Nu får han själv fått en symbolisk pungspark efter att hans medarbetare Delmon Haffo gick till lågt angrepp mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och kallade henne för ”hora” i en direktsändning på Youtube.

Dagens besked betyder att Nilsson inte längre är kommunikationschef, något som partisekreterare Tomas Tobé bekräftade för SVT Nyheter.

– Vi är helt överens om att det här är en allvarlig situation. Vi behöver en nystart i vår digitala opinionsbildning, sade han.

Läs också: M–kommunikatör till Annika Strandhäll: ”Dra åt helvete din hora” – Fick sparken direkt

Förutom att Delmon Haffo blev omgående sparkad från jobbet under gårdagen, samt att Nilsson blivit avpolleterad från sin tjänst som kommunikationschef har även tre medarbetare fått en arbetsrättslig erinran, säger Tobé till SVT. Nilsson väntas fortsätta som analys- och opinionschef.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag