Nooshi Dadgostar ny vice ordförande för Vänsterpartiet

Foto: Wikimedia commons
  • Lördag 3 mar 2018 2018-03-03
E-post 308

STOCKHOLM Nooshi Dadgostar blir ny vice ordförande för Vänsterpartiet. Dadgostar är 32-år gammal och har tidigare gjort sig känd för att debattera för ett ökat flyktingmottagande i Sverige.

Nooshi Dadgostar (V) är den nya vice ordförande för Vänsterpartiet, uppger Aftonbladet. Dadgostar är 32 år gammal och är i nuläget partiets bostadspolitiska talesperson samt regeringens särskilda utredare för att säkerställa att befintliga byggrätter i landets kommuner tas i anspråk och bebyggs.

Dadgostar har haft en längre karriär inom Vänsterpartiet som började med ett engagemang i Ung Vänster. I sin roll som bostadspolitisk talesperson har hon under flyktingkrisen 2015 uttalat sig i en debattartikel om att ”Sverige kan öka kapacitet att ta emot flyktingar”.

I sin artikel menar Dadgostar att mediebilderna om att det svenska asylsystemet befinner sig i en kollaps i själva verket inte stämmer. Dadgostar menar att Migrationsverket kostnad under 2016 på 60 miljarder kronor inte är så mycket med tanke på att tillväxten under 2015 låg på ungefär 150 miljarder kronor.

När Rossana Dinamarca kritiserade Vänsterpartiet för att vara toppstyrt ryckte Dadgostar ut för att uppge att hon inte känner igen bilden av att V skulle på något sätt vara toppstyrt.

Vänsterpartiets ledning har tidigare kritiserats för att systematiskt motarbeta riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh som aktivt kämpar emot hedersförtryck i Sveriges förorter.

LÄS ÄVEN: Amineh Kakabaveh (V) bekämpar hedersförtryck – Nu petas hon från riksdagslistan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag