Nu återvänder Lamotte till Kronogården – ska debattera kritiker i SVT

Foto: Nyheter Idag/Facebook Joakim Lamotte
  • Måndag 24 feb 2020 2020-02-24
E-post 751

TROLLHÄTTAN Joakim Lamotte återvänder till Trollhättan, för att debattera sina kritiker i ett nytt program på SVT. Senast Lamotte var i Trollhättan blev han misshandlad och rånad när han försökte göra ett livereportage från det utsatta området Kronogården.

Nu återvänder journalisten Joakim Lamotte till det utsatta området Kronogården i Trollhättan, där Lamotte i december blev misshandlad och rånad när han försökte genomföra ett livereportage.

Läs även: Våldsam attack mot Lamotte – maskerat gäng stal hans utrustning

Lamotte skriver i ett inlägg på Facebook att han ”beslutat att tacka ja till att medverka i SVT:s nya debattprogram som på onsdag kommer att sändas live från skolan i Kronogården i Trollhättan.”

Lamotte skriver att han kommer möta och debattera folk som är kritiska till hans arbete, och att det kommer bli tufft med tanke på vad som hände senast han var på platsen. Lamotte skriver även att han ”vet att det finns personer i Kronogården som på allvar skulle döda mig om de fick chansen.”

Läs även: Här hånar Löfvens tjänsteman Lamotte efter våldsamma attacken

Enligt Lamotte ska Rossana Dinamarca, tidigare riksdagsledamot för Vänsterpartiet, tackat nej till att medverka i den planerade debatten.

”Sverige möts: Direkt” kommer sändas på onsdag 20:00 på SVT 1.

Läs även: Kulturchef i Trollhättan gjorde hånfilm om Lamotte

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag