Nu lovar regeringen att knäcka gängen – igen

Bild: Faksimil Youtube.
  • Lördag 6 aug 2022 2022-08-06
E-post

Nu lovar regeringen återigen att ”knäcka gängen”. Den här gången är det utrikesminister Ann Linde som kommer med löftet när hon delar Socialdemokraternas valfilm på Twitter. ”Vi ska knäcka gängen, höja pensionerna, skapa fler jobb och säkerställa att skolan är till för barnen – inte ägarna” skriver Linde.

Det är långt ifrån första gången socialdemokratiska ministrar kommer med liknande löften. Under S regeringsinnehav har statsminister Stefan Löfven minst sju gånger  med olika formuleringar lovat att de kriminella gängen ska knäckas.

Även dåvarande inrikesminister Mikael Damberg, justitieminister Morgan Johansson och Annika Strandhäll har kommit med liknande löften.

Läs även: Ska ”knäckas” och ”jagas till världens ände” – regeringens löften om gängen

I socialdemokraternas valfilm, som fokuserar på statsminister Magdalena Andersson, inleder Andersson med att lova ”fler poliser och skärpta straff”.

– Vi ska ha fler poliser och skärpta straff. Men det räcker inte. Hela samhället behöver hjälpas åt så att ingen ung blir kriminell, säger Andersson i filmen.

Läs även: Strandhäll efter polismordet: ”Gängkriminaliteten ska fortsätta tryckas tillbaks”

Läs även: UPPDATERAD LISTA: Besökte riskområde – då sade Löfven ”oacceptabelt” igen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag