Nu rasar även Nooshi (V) mot Jomshof (SD)

Bild: Nyheter Idag/Faksimil SVT
  • Tisdag 27 feb 2024 2024-02-27
E-post 0

Riksdagsledamoten Daniel Riazat, som nominerats till partiledare för V, får stöd av sin nuvarande partiledare Nooshi Dadgostar i flyttbråket med Richard Jomshof (SD). I ett inlägg på plattformen X skriver Dadgostar att det är ”fruktansvärt” att Jomshof uppmanat Riazat att flytta från Sverige.

På måndagen drabbade riksdagsmännen Daniel Riazat (V) och Richard Jomshof (SD) samman i ett flyttbråk på sociala och traditionella medier. Bakgrunden till bråket var ett inslag från P4 Dalarna i Sveriges Radio april 2015 om att Vänsterpartiets riksdagsledamot Daniel Riazat ville flytta från sin riksdagslägenhet eftersom han bodde granne med SD:s Mattias Karlsson.

Med anledning av att Riazat nyligen nominerats till ny partiledare för V kommenterade Mattias Karlsson den gamla artikeln, en kommentar som återpublicerades av Richard Jomshof, som uppmanade Riazat att flytta från Sverige.

Jomshofs kommentar fick Riazat att gå i taket och anklaga SD-ledamoten för rasism.

– I det här fallet handlar det om mig, men det visar också på en människosyn. Det är inte första gången som Jomshof uttalar sig rasistiskt, och det är definitivt inte den sista, sade Riazat till  Dagens ETC.

Riazat får även solidariskt understöd av sin konkurrent i kampen om ledarskapet i V, den nuvarande partiledaren Nooshi Dadgostar.

”Det som Daniel Riazat blir utsatt för är fruktansvärt. Justitieutskottets ordförande har skapat ett främlingsfientligt drev mot en folkvald riksdagsledamot. Det är oacceptabelt” skriver Dadgostar i ett inlägg på plattformen X.

Daniel Riazat höjer å sin sida insatserna genom att vända sig till statsminister Ulf Kristersson och uppmana honom att ”be om ursäkt för att han samarbetar med och ger positioner till människor som vill tysta det fria ordet”, något Riazat inte anser är ”förenligt med demokrati”.

I ett svar till Riazat på X på tisdagen anklagar Jomshof V-ledamoten för ”åratal av oförskämdheter och aggressiva påhopp på politiska motståndare”. Som exempel tar Jomshof upp hur Riazat bemötte riksdagsledamoten Margareta Cederfelt (M) under en riksdagsdebatt i förra veckan, då han bland annat uppmanade henne att sätta sig ned.

”Hon förtjänar inte ditt oförskämda patriarkala beteende. Att som du stå i riksdagens talarstol och peka finger åt en kvinnlig ledamot samtidigt som du aggressivt ber henne att sätta sig ned, är under kritik. Att du inte skäms!” skriver Jomshof, som även tar upp Riazats kandidatur till V-ledare.

”Jag måste erkänna att jag skrattade högt för mig själv när jag läste detta. Men när skrattanfallet hade lagt sig, insåg jag att det i själva verket är ett otroligt bra förslag. Jag tror nämligen att du sammanfattar ditt partis värderingar väl” skriver Jomshof.

Läs även: Riazat (V) och Jomshof (S) i flyttbråk

Läs även: Riazatnomineras till ny V-ledare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag