Riazat (V) och Jomshof (SD) i flyttbråk

Bild: Nyheter Idag/Olaf Kosinsky/CC BY-SA 3.0
  • Måndag 26 feb 2024 2024-02-26
E-post 0

Riksdagsmännen Richard Jomshof (SD) och Daniel Riazat (V) drabbade på måndagen samman i ett storbråk om vem som ska flytta var. Bakgrunden är att Riazat tidigare ville flytta från sin riksdagslägenhet på grund av att han hade SD:s Mattias Karlsson som granne, och Jomshof föreslog därför att Riazat istället ska flytta från Sverige.

I april 2015 rapporterade P4 Dalarna i Sveriges Radio att Vänsterpartiets riksdagsledamot Daniel Riazat ville flytta från sin riksdagslägenhet eftersom han bodde granne med SD:s Mattias Karlsson.

Med anledning av att Riazat nominerats till ny partiledare för V påminner Mattias Karlsson om den gamla artikeln i ett inlägg på plattformen X.

”Noterar att mannen som är så emotionellt bräcklig att han förlorade arbetsförmågan av att behöva ha en övernattningslägenhet i samma hus som mig, nu kan bli Vänsterns nya partiledare” skriver Karlsson och publicerar en skärmdump från artikeln.

Läs även: Riazat nomineras till ny V-ledare

Karlssons inlägg återpubliceras av partikollegan Richard Jomshof, som skriver att ”själv tycker jag att han (Riazat) borde ’flytta från’ Sverige. Han är en skam för den iranska diasporan.”

Riazat å sin sida menar att ”det är en skam” att Richard Jomshof är folkvald politiker.

– Jag tycker det är en skam att en sådan person kan ha den positionen som han har i ett demokratiskt samhälle, säger han till Expressen.

Riazat uttalar sig även till vänstertidningen Dagens ETC.

– I det här fallet handlar det om mig, men det visar också på en människosyn. Det är inte första gången som Jomshof uttalar sig rasistiskt, och det är definitivt inte den sista, säger Riazat till tidningen.

Läs även: C rasar mot Jomshof: ”Hatpredikan” 

Läs även: SD ökar efter korankris och Jomshofbråk: ”Stärkt sin ställning”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag