Nu rasar vänstern mot Jan Emanuels skämtfilm: ”Direkt livsfarligt”

Bild: Faksimil Twitter
  • Fredag 17 jun 2022 2022-06-17
E-post 855

Jan Emanuels skämtfilm med en inplastad docka som ångrar att den röstat på Miljöpartiet får delar av vänstern att gå i taket. Bland annat anklagas Jan Emanuel för att ”surfa på den borgerliga hatvågen mot gröna”.

Anklagelsen kommer Andreas Gustavsson, chefredaktör på Dagens ETC, i en ledartext för tidningen.

I texten menar han att Jan Emanuels ”vidriga videosnutt” följer ett led av utspel som är menade att hetsa mot miljöpartister och klimataktivister.

Han skriver:

”Det håller på att piskas upp något som är direkt livsfarligt. Det är skarpt läge. Till att börja med borde Socialdemokraterna kasta ut Jan Emanuel, om han nu fortfarande faktiskt är medlem. Sedan måste alla som bidragit till den här sjuka, aggressiva, hetsande situationen ställa sig framför spegeln tills de förstår vad de gjort och att de nu har ett ansvar att vända utvecklingen.”

Läs även: Jan Emanuel anklagas för mordhot mot miljöpartister

Han anklagar sedan Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Timbro, public service-bolagen samt en lång rad andra mediehus för att genom sitt agerande bidra till samma hätska stämning som Jan Emanuel.

”Skämt”

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi kommenterar också filmklippet. I en tweet verkar hon hävda att den inte är att betrakta som ett skämt.

Den unge miljöpartisten Michael Johansson menar, likt Andreas Gustavsson, att oavsett om videon var menat som ett skämt eller inte så bidrar den till en hätsk stämning och hot mot miljöpartister.

– Det är på grund av sådana videor som vi får kommentarer där det står att jag ska ”hoppa ner från den sjunde våningen från ett hus”, eller att ”Miljöpartiet är roten till allt ont i Sverige”, säger han till Expressen-TV.

Jan Emanuel uppger att videon var menad som ett skämt och att man förmodligen måste vara miljöpartist själv för att inte begripa det.

– Men om man nu väljer att anstränga sig på det sättet, så att man tar det som ett hot – ja, då är det ledsamt. För det är klart att ingen ska känna sig hotad, säger han till Expressen-TV.

Läs även: I skuggan av Greta – här är dagens klimataktivister

Läs även: Jan Emanuel ingrep mot klimataktivister: ”Miljömuppar”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag