Nu slutar engelska fotbollsspelare knäa för BLM

Bild: Damitry Pukalik/CC BY-SA 3.0
  • Torsdag 4 aug 2022 2022-08-04
E-post 2396

Engelska fotbollsspelare i Premier League kommer inte längre stå på knä för att hylla Black Lives Matters innan varje match, rapporterar The Guardian. Istället ska gesten i fortsättningen bara användas vid särskilda tillfällen.

Beslutet kommer efter ett möte mellan ligans lagkaptener, och ett skäl till att man slutar med gesten är att den förlorat sin politiska kraft, samtidigt som den kan upplevas som splittrande av fansen.

Läs även: Zlatan sågar Lebron James BLM-utspel: Gör det du är bra på

I fortsättningen kommer lagen endast knäa före ligans första och sista matcher, matcherna i oktober som tillägnas ”No Room for Racism”, matcherna på Boxing Day och finalerna i Carabao- och FA-cupen.

– Vi har bestämt att välja ut några viktiga ögonblick för att ta knäet under säsongen för att understryka vår enighet mot alla former av rasism, och på så sätt visa solidaritet för en gemensam sak, säger lagkaptenerna i ett uttalande.

– Vi är fortsatt bestämt engagerade i att utplåna rasliga fördomar och skapa ett inkluderande samhälle med respekt och lika möjligheter för alla, fortsätter lagkaptenerna.

Läs även: Fotbollsspelare stängs av – kallade motståndare ”White boy”

Läs även: Damlandslaget i fotboll kränkta – tvingades delta i medaljceremoni efter förlust

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag